Conscious Connection

Lichaam en geest in balans met RECONNECTIVE HEALING®.

Veel gestelde vragen

Wat is Reconnective Healing?

Reconnective Healing is een manier die hier op aarde nu voor het eerst mogelijk is. Het sluit ons opnieuw aan op de volheid van het universum, zoals het ons ook aansluit op de volheid van ons wezen en wie we zijn. We zien dat het ons niet alleen maar in staat stelt om ons opnieuw aan te sluiten op een nieuwe serie van helende frequenties binnen het universum, maar zelfs binnen een totaal nieuwe bandbreedte. De realiteit van het bestaan hiervan wordt zowel door de dagelijkse praktijk als binnen wetenschappelijke onderzoekslaboratoria aangetoond. De Reconnection is een overkoepelend proces van heraansluiting op het universum, waardoor het mogelijk is dat Reconnective Healing kan plaatsvinden. Deze healingen en evolutionaire frequenties maken deel uit van een nieuwe bandbreedte die binnengebracht wordt via een spectrum van licht en informatie.

(terug naar boven)

Wat is het verschil tussen Reconnective Healing en De Reconnection?

Het verschil tussen Reconnective Healing en The Reconnection zit ‘m in wezen in de intentie. De intentie van Reconnective Healing is in essentie om te genezen, of het nou lichamelijk, mentaal of emotioneel is, of op welk niveau dan ook. En natuurlijk om een graad van eenheid te bereiken die via de Reconnective Healing wordt voortgebracht zul je, tot op zekere hoogte, een reconnectie ervaren als onderdeel van het proces. Het is deze “Reconnectie” die Reconnective Healing zo ontzettend veel meer omvattend laat zijn dan de therapeutische “technieken” die we tot nu toe hebben gekend.

De intentie van De Reconnection is om ons in de volheid van onze inherente verbinding met het universum te brengen. Deze ervaring wordt in twee sessies gerealiseerd, waar gewoonlijk naar verwezen wordt als het ontvangen van jouw Persoonlijke Reconnectie. En, uiteraard, door de mate van reconnectie die je bereikt die The Reconnection teweegbrengt, zul je, in zekere zin, een healing ervaren als onderdeel van het proces.

En alhoewel deze twee geen totaal aparte processen zijn, om volledig profijt te krijgen van allebei, moet je jouw Reconnective Healing sessies en je persoonlijke Reconnection sessies apart ondergaan en op verschillende momenten.

(terug naar boven)

Is deze techniek beter dan andere vormen van energie werk?

Natuurlijk niet. Dit is geen vraag over “beter of slechter”, dit is een vraag over geschiktheid. Net zoals je je realiseert wanneer je met je Maserati over de snelweg rijdt, dat lantaarns met kaarsen niet geschikt zijn als koplampen, en waarschijnlijk snap je ook dat wanneer je aanschuift voor een diner, halogeen koplampen niet het meest geschikt zijn als tafelverlichting. Reconnective Healing is nu hier om ons iets te geven dat meer omvat en rijker is, omdat het nu de tijd is waarin we iets kunnen hebben dat meer omvat en rijker is.

(terug naar boven)

Heeft Eric of een van de andere therapeuten succes gehad met (vul een bepaalde ziekte in)?

Door de jaren heen hebben we zoveel patiënten gezien dat het op dit moment bijna onmogelijk is om alle specifieke gevallen te herinneren. Een belangrijk concept dat je moet onthouden is dat er drie mensen kunnen binnenkomen met dezelfde diagnose en met dezelfde reeks symptomen, maar die alledrie een verschillend scala aan resultaten ontvangen. Eric zegt,”Er is niets wat ik gezien heb, wat niet te genezen is. Het is wel zo dat het resultaat bij iedere patiënt anders is. Het is maar net wat de patiënt nodig heeft of wat goed voor hem/haar is”.

Een aantal van de indrukwekkendste veranderingen zien we gebeuren in gevallen waarbij we helemaal niets weten over waar de cliënt mee worstelt. Zoals Eric zegt, “Vaak is het zo dat hoe minder de therapeut “weet” over wat er aan een cliënt/bezoeker “scheelt”, des te beter het uitpakt voor die cliënt/bezoeker.” En alhoewel heel veel mensen zien dat resultaten zich lichamelijk op een directe en blijvende manier manifesteren, zijn er zeldzame gevallen waarbij mensen niet meteen een herkenbare respons tonen. Veel daarvan doen dat later, na een paar dagen, of weken. En sommigen misschien niet. De meeste veranderingen zijn gewoonlijk permanent. Sommigen laten hun volledigheid meteen zien, anderen voltrekken zich gedurende een wat langere periode. Maar het belangrijkste is dat de healingen die je ontvangt van jou is en bij je blijft.

(terug naar boven)

Wat doet Reconnective Healing en De Reconnection met DNA?

Uit diverse studies blijkt dat Reconnective healing ons DNA herstructureert.
De mens is altijd in evolutie geweest en het ligt voor de hand dat het DNA mee evolueert. Als ons DNA verandert, worden we intuïtiever, meer interactief, meer bewust van het universum en de vele dimensies daarin. Niet als in een sciencefiction, maar in realiteit.
Afhankelijk van welke school je aanhangt, is de kwantum fysica er tegenwoordig zeker van dat er sprake is van op zijn minst 7 tot 11 verschillende tegelijk aanwezige bestaansniveaus. Ons DNA is onze blauwdruk. Je zou kunnen zeggen dat het DNA onze software is en onze hersenen de hardware. Het werkt net als een computer. Zoals een een computer informatie krijgt van binnen en bovendien toegang krijgt tot informatie van buiten via internet, zo krijgen onze hersenen informatie van binnen en hebben bovendien toegang tot het nul-punt veld; het veld van informatie en mogelijkheden wat zich ook buiten ons lichaam bevindt.
Reconnective healing zorgt voor een menselijke upgrade. Dit betekent een grotere en snellere informatie uitwisseling; het opent de interactie met het multidimensionele universum en geeft toegang tot regeneratie en herstel van het lichaam.

(terug naar boven)

Wat gebeurt er nu tijdens een healing?

Licht speelt een centrale rol hierin. Het licht komt voort uit het DNA, wat Fritz Popp en andere wetenschappers hebben ontdekt. Het licht wat uit onze cellen voorkomt is van een ander niveau dan wat uit de lichaamscellen van een aap, goudvis of koe voortkomt. Als onze gezondheid achteruit gaat is ons licht aan het dimmen. En als onze gezondheid verbetert neemt ons licht ook weer toe. Dus licht verklaart hoe we onmiddelijke communicatie hebben met alle delen van het lichaam. Het is anders dan in het chemisch model wat we tot nu toe hanteerden, en dat healing niet helemaal kon verklaren. We weten nu dat deze niet wordt overgedragen door chemische reacties, het wordt in werking gezet door energie en informatie, vibratie en resonantie. En het wordt gecommuniceerd doorheen het lichaam via licht. We dragen kleine lichtdeeltjes in ons hele lichaam. We dragen deze lichtdeeltjes in elk van onze cellen om ons op een natuurlijke wijze te regenereren en ons gezond te houden, doorheen ons leven, doorheen ons bestaan.

Wanneer wij verwijderd raken van perfecte gezondheid, betekent het eenvoudig dat we op een gegeven moment tijdelijk vergeten zijn dat we licht zijn. Het enige dat we hoeven te doen is onszelf eraan te herinneren dat we licht zijn. Ergens in ons gaan we terug naar het vibreren op dat niveau van licht, omdat wij willen zijn wie we in wezen zijn. Wanneer we op dat niveau van licht vibreren, heeft al dat wat dichter is dan licht, zoals alle gezondheidsproblemen, weinig of geen houvast meer en valt dus weg. Wanneer het geschikt is voor het leven van het persoon op dat moment in de tijd, vallen de gezondheidsproblemen eenvoudig weg. Dat is wat ons gezond houdt.

(terug naar boven)

Makkelijk gezegd, maar hoe ervaar ik eenheid terwijl ik nog steeds last heb van blokkades en gevoelens van angst en onzekerheid?

Lynne Mc Taggert schrijft in haar boek ‘Het veld” dat wetenschappers hebben ontdekt dat wij allemaal verbonden door een gigantisch-quantum informatie veld. En dat alle levende wezens op aarde informatietransmitters en ontvangers zijn. We sturen en ontvangen ieder moment quantum informatie van en naar onze omgeving.

Dit te weten zal je helpen om toestemming te geven aan je bewustzijn dat wij niet los staan van onszelf en omgeving. Wij zijn één. Dit alleen al zal je helpen het oude denken, waarin we zijn opgevoed en nog steeds mee worden gevoed, dat wij duale wezens zijn, gescheiden van onszelf en onze omgeving, los te laten. Door deze gedachtegang te herkennen geef je jezelf de mogelijkheid om je weer te verbinden met jezelf. Maak juist contact met je emoties als verdriet, angst, woede. Veroordeel en ontken ze niet. Ontvang ze en vraag ze wat ze jou willen zeggen en geef hier gehoor aan. Door dit te doen heel je jezelf. Als je de emotie hebt (her)erkent en gehoor hebt gegeven aan de boodschap van de emotie, kun je hem loslaten, pas dan zul je ontdekken dat jij niet de emotie bent maar de ruimte bent voor het bewustzijn van de emotie.

(terug naar boven)

Wat kan ik verwachten tijdens een Reconnective Healing sessie of De Reconnection? Hoe kan ik me het beste voorbereiden? Wat kan ik doen om het zo effectief mogelijk te laten zijn?

Ieders ervaring met Reconnective Healing is uniek. Vaak worden er healings gemeld die in een oogwenk of in een enkele sessie plaatsvinden, en soms duurt het wat langer voordat een healing zich ontvouwt. Als je geluk hebt, komt je healing in de vorm die je gehoopt had; als je echt heel veel geluk hebt, komt je healing op een manier waar je niet eens aan had gedacht, een die het universum speciaal voor jou in gedachte had.

Reconnection staat ons toe energie te transcenderen en uit een bewustzijn van angst, tekort en beperking te stappen naar een bewustzijn van liefde, licht en overvloed.
Healing kan in iedere vorm plaatsvinden. De beste manier om een healing mogelijk te maken is om in een staat van “laat maar komen” te zijn, zonder verwachting of gehechtheid. Neem plaats op de tafel, doe je ogen dicht en wees simpelweg gewaar. Observeer. Word zowel de observeerder en het geobserveerde.

Wees in een ontspannen toestand, ga op je rug liggen op een massagetafel of welke andere comfortabele opstelling dan ook waarvoor je hebt gekozen, doe je ogen dicht en merk op. Merk alleen maar op. Laat je betrokken gedachteproces gaan en observeer alleen maar, als er iets is om op te merken, en ook als er niets is om op te merken; lig daar gewoon en laat het gaan, alsof je gewoonweg zomaar een beetje onverwachte tijd om te relaxen hebt.

Ik zou niet willen aanraden om je gedachten helemaal leeg te maken of te proberen aan helemaal niets te denken. In de regel hebben mensen moeite met het concept van aan niets denken. De geest is altijd in beweging. Ik raad je aan je gewoon gewaar te worden van datgene wat zichzelf aandient binnen jouw aandacht. Dat geeft je iets om te doen en het heeft de eigenschap om de stress te verminderen die je vaak ervaart wanneer je aan niets probeert te denken en je dan merkt dat je niet weet hoe dat moet. Verplaats je aandacht naar binnenin je lichaam en laat het door je heen reizen. Observeren van wat je ook maar als buitengewoon ervaart zal je geest genoeg te doen geven zonder dat je verdwaalt in het mentale “zou moeten” en “zou niet moeten.”

Adem niet op een speciale manier, visualiseer geen ontspannende scènes voor een gewenst resultaat, mediteer niet en herhaal geen mantra’s in stilte of anders, en “doe” vooral niets anders dat ik niet genoemd heb waarvan jij of iemand anders denkt dat het zal “helpen.” Dat gebeurt niet. Er zal dan alleen maar gebeuren wat jij in je eentje ook kunt bereiken en het zal jouw vermogen om te genieten van de volheid en de realiteit van de ervaring verstoren. Als dat gebeurt, kun je net zo goed thuisblijven. Wanneer je klaar bent om te los te laten en niet probeert om de ervaring te “regisseren” of te versterken, als je jouw ego voldoende opzij kunt zetten zodat je niet probeert om de “lelie te vergulden”, ben je klaar om dat te ervaren wat Reconnective Healing anders maakt, wat de Reconnection echt maakt.
Je bent klaar om te ontvangen.

(terug naar boven)

Hoeveel sessies heb ik nodig? Hoelang duurt het om een healing te krijgen?

Één bezoek zou voldoende kunnen zijn. Algemeen wordt echter aangeraden dat je aan een sessie of drie moet denken. En hoewel iedere sessie bijzonder is, wordt er vaak over sessie nummer drie gemeld dat er iets heel bijzonders gebeurt.

Healing vindt in een oogwenk plaats. Wat “tijd” nodig heeft, is iemands “beslissing” om de healing te laten gebeuren. Als je alles wat je wilt tijdens je eerste, tweede of derde sessie ontvangt, is het tijd om te laten gaan en het toe te staan dat de dingen zich vanuit zichzelf ontvouwen. Als je met je derde sessie nog niets ontvangt, is Reconnective Healing voor jou misschien niet de juiste weg om dat te ontvangen wat je op dit moment in je leven nodig hebt. Nogmaals, je zou kunnen willen om los te laten en toe te laten om wat het dan ook mag zijn zich te laten ontvouwen. Je zou er voor kunnen kiezen om na drie, zes of misschien wel achttien maanden terug te komen. De enkele keer waarbij ik een paar sessies meer zou kunnen overwegen is: a) indien er zich een nieuwe situatie bij jou voordoet; of b) indien je duidelijke, herkenbare en consistente verbetering hebt gemerkt gedurende de eerste drie afspraken en het erop lijkt dat er een klein beetje meer te bereiken valt. Op zo’n moment zou ik een aantal extra sessies kunnen overwegen. Daarna zou ik het opnieuw laten gaan en het de tijd gunnen om het zich te laten ontvouwen. Reconnective Healing heeft niets van doen met regelmatige bezoekjes of “opfrissessies.” Je hoeft niet langs te komen voor een “wekelijkse beurt” of iets op “voortgaande” basis. Wanneer je jouw sessie(s) eenmaal gedaan hebt, zijn jouw verandering, jouw healing, jouw evolutie jouw “eigendom”. Het is van jou. Niemand kan dat ooit nog van je afnemen. Nooit meer.

(terug naar boven)